MINTUN TALLI - Lohjan ratsastuskoulu                      

Ratsastusta kaikenikäisille

Henkilökunta

 

Tallin toiminnasta, hevosten hoidosta, ratsutuksesta ja muista ratsastustunneista, paitsi keskiviikon viimeiset tunnit,  vastaa yrittäjä Minttu Lipponen. Minttu on pyörittänyt omaa ratsastuskoulua vuodesta 2013, ja sitä ennen työskennellyt hevosalalla toistakymmentä vuotta, mm. hevospuolen opettajana Järvenpään ratsastusseuralla, tallimestarina Håkan Wahlmanin valmennustallilla, sekä Heinästilalla Annu ja Pasi Mellerin alaisena, tehden sekä tallitöitä, ratsastuksenohjausta että myöskin päässyt ratsastamaan upeita nuoria Kom-kouluhevosia. Mintun sydäntä lähellä opettamisen lisäksi ovatkin nuoret hevoset, joita hän onkin kouluttanut jo ihan mukavissa määrin, vieden nuoria aina Laatuarvosteluihin, ja muihin ikäkausiluokkkiin. Kilpailut Minttu on 3-tasolle asti, sekä este,- että kouluratsastuksessa.Tavoitteena onkin nousta lähivuosina vaativiin luokkiin itse koulutetuilla hevosilla, sekä suorittaa ratsastuksenohjaajan, sekä valmentajan loppututkinto.

Ratsastuskouluhevosten lisäksi, Mintun omia henkilökohtaisia hevosia ovat Winckier Van Eyensluis = Kreivi, Inter II tasoinen kouluruuna, joka kouluttaa Mintusta parempaa ratsastajaa, ja jolla olisi tarkoitus päästä kilpailemaan vaativia koululuokkia myös  kaudella 2018. Tulevaisuuden toivoina ja tulevina kisahevosina ovat Kiahan Bonfire "Bobby", joka on syntynyt vuonna 2013, ja harjoittelee parhaillaan ratsun hommia, ja toivottavasti nähdään tulevalla kaudella nuorten hevosten luokissa, sekä musta vuonna 2015 syntynyt suomenhevosori Råbacka Vidar, jonka  kanssa käydään nuorten hevosten tapahtumissa, kuten näyttelyt ja suomenhevosten Laatuarvostelut. Minttua valmentaa Mikaela Soratie. Minttua  voit seurata instagramissa nimellä minde ja pojat, ja ratsastuskoulun igN. löydät nimellä  mintun_talli. 

Minttu on opettajana melko pikkutarkka, joskus istuntapoliisiksikin kutsuttu ;). Kaikki oppilaat ovat Mintulle yhtä arvokkaita, on sitten tavoitteena oppia pitämään nyrkit pystyssä, tai selviytyä 100 cm esteradasta. Vaikka tunneilla painotetaankin paljon istuntaa (on kysessä sitten perus,tai kevyt istunta), on Mintun lähestymistapa opetukseen rennon napakka (huumoria unohtamatta). 

Ratsastajien tavoitteet ja fysiikka huomioiden, kehitetään opetusta ja tehtäviä kokoajan ratsastajaa/ratsukkoa kehittäen. Iloa unohtamatta! :)

Minttu ottaa myös työtilanteen mukaan ratsutettettavia hevosia, kysy lisää lohjanratsastuskoulu@gmail.com
Keskiviikko opemme, ja tallimme hevosten lihashuollosta vastaa Maria Haaparinne- Niemelä                          

  • maria_haaparinne_turpa
    maria_haaparinne_turpa


Maria "iia" on koulutuksen saanut hevoshieroja ja ratsastuksenohjaaja, joka on työskenellyt alalla toistakymmentä vuotta. Iia kokee hevosalan kutsumusammattina, ja hän haluaa tehdä hevosten kanssa töitä, ja hevosten hyväksi. 

Iian opetustyyli on keskusteleva, ja jokaisen oppilaan kanssa on tarkoitus saada sovittua tavoitteet kohdilleen jotta oppiminen ja kehittyminen olisi mahdollisimman motivoivaa. 

Marialla on myös kotitalli, jossa hän kasvattaa suomenhevosia, sekä pitää pienimuotoista yksityistallia. Mariaa voit seurata instagramissa nimellä karhuemo.