MINTUN TALLI - Lohjan ratsastuskoulu                      

Ratsastusta kaikenikäisille

Henkilökunta

 

Tallin toiminnasta, hevosten hoidosta, ratsutuksesta ja muista ratsastustunneista, paitsi torstain ryhmät,  vastaa yrittäjä Minttu Lipponen. Minttu on pyörittänyt omaa ratsastuskoulua vuodesta 2013, ja sitä ennen työskennellyt hevosalalla toistakymmentä vuotta, mm. hevospuolen opettajana Järvenpään ratsastusseuralla, tallimestarina Håkan Wahlmanin valmennustallilla, sekä Heinästilalla Annu ja Pasi Mellerin alaisena, tehden sekä tallitöitä, ratsastuksenohjausta että myöskin päässyt ratsastamaan upeita nuoria Kom-kouluhevosia. Mintun sydäntä lähellä opettamisen lisäksi ovatkin nuoret hevoset, joita hän onkin kouluttanut jo ihan mukavissa määrin, vieden nuoria aina Laatuarvosteluihin, ja muihin ikäkausiluokkkiin. Kilpailut Minttu on 3-tasolle asti, sekä este,- että kouluratsastuksessa.Tavoitteena onkin nousta lähivuosina vaativiin luokkiin itse koulutetuilla hevosilla, sekä suorittaa ratsastuksenohjaajan loppututkinto ;)

Ratsastuskouluhevosten lisäksi, Mintun omia henkilökohtaisia hevosia ovat Winckier Van Eyensluis = Kreivi, Inter II tasoinen kouluruuna, joka kouluttaa Mintusta parempaa ratsastajaa, ja jolla olisi tarkoitus päästä kilpailemaan vaativia koululuokkia kaudella 2017. Tulevaisuuden toivoina ja tulevina kisahevosina ovat Kiahan Bonfire (Mintun silmäterä), joka on syntynyt vuonna 2013, ja harjoittelee parhaillaan ratsun hommia, ja toivottavasti nähdään tulevalla kaudella nuorten hevosten luokissa, sekä oma kasvatti FWB tamma M.I. Willow (Lelli, synt. 2015), joiden kanssa käydään nuorten hevosten tapahtumissa, kuten näyttelyt ja kyvyt esiin- tapahtumat. Minttua valmentaa Mikaela Soratie. Minttua ja hevoselämää ratsastuskoulussa voit seurata myös instagramissa mintun_talli 

Minttu on opettajana melko pikkutarkka, joskus istuntapoliisiksikin kutsuttu ;). Kaikki oppilaat ovat Mintulle yhtä arvokkaita, on sitten tavoitteena oppia pitämään nyrkit pystyssä, tai selviytyä 100 cm esteradasta. Vaikka tunneilla painotetaankin paljon istuntaa (on kysessä sitten perus,tai kevyt istunta), on Mintun lähestymistapa opetukseen rennon napakka (huumoria unohtamatta). 

Ratsastajien tavoitteet ja fysiikka huomioiden, kehitetään opetusta ja tehtäviä kokoajan ratsastajaa/ratsukkoa kehittäen. Iloa unohtamatta! :)