MINTUN TALLI - Lohjan ratsastuskoulu                      

Ratsastusta kaikenikäisille

Kevätkausi  7.1- 22.6.2019


Kaikilla normaalikokoisilla ryhmätunneilla mennään puomeja, sekä hypätään, ja käydään maastossa ryhmän tason mukaan. Pienryhmät ovat kouluratsastusryhmiä, poislukien junnujen pienryhmä, jotka hyppäävät myös n. joka toinen/kolmas viikko. 
Tuntien tasoista:

 

Alkeistaso: ratsastaja ei ole ratsastanut ollenkaan, tai on ratsastanut vähän, tai aiemmasta ratsastuksesta on jo vuosia. 

Jatkotaso: ratsastaja on käynyt alkeiskurssin ja hallitsee jo hevosen käynnissä ja ravissa helpoilla ratsastusradan teillä esim. koko rata leikkaa, ympyrä. Ratsastaja osaa keventää ravissa. On kokeillut laukkaa, ainakin taluttajan kanssa.

Perusmerkin taso: Ratsastaja hallitsee jo hevosen hyvin käynnissä ja ravissa, sekä laukkaa ilman taluttajaa. Esteharjoitukset ovat alkaneet. Ratsastanut 2-3 vuotta. 

C-taso: Ratsastaja pystyy laukassakin ratsastamaan erilaisia teitä, mm. lävistäjä, voltti. Osaa mm. pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa, sekä perusesteratsastus sujuu ja pystyy hyppämään pienen esteradan. Ratsastanut 3-6 vuotta.

B-taso: on ratsastanut jo yli 5-vuotta, pystyt ratsastamaan ja vaikuttaaan hyvinerilaisiin poneihin/hevosiin. Tunneilla tehdään monipuolisia kouluradan tehtäviä, ja esteradan ratsastaminen sujuu, ja välillä estetehtävät voivat olla vaativimpiakin. 

Kokeneet: ratsastaja on ratsastanut jo todella paljon, ja ymmärtää ja osaa ainakin pätkittäin ratsastaa hevosta jo peräänantoon. Kokenut ratsastaja on ratsastanut todella paljon (satoja tunteja). Mintun talli pidättää oikeuden kaikkiin tuntimuutoksiin, esim. ryhmien yhdistelyyn tai lopettamiseen, niiden jäädessä vajaiksi.